Voetreflextherapie


Reflexzones en energiestromen
Reflexzoens bij voetreflextherapie Voetreflextherapie of massage is een alternatieve geneeswijze. Deze is gebaseerd op de oude, uit China en India afkomstige, overtuiging dat organen en andere lichaamsdelen met reflexzones zijn verbonden door energiestromen. Oren, ogen en voeten zijn de bekendste reflexzones. Voetreflextherapie is een massagetechniek waarbij de reflexzones en reflexpunten op beide voeten worden bewerkt (zie afbeelding). Aldus kan je energieblokkades in de reflexzones en reflexpunten opheffen en dat werkt genezend op de corresponderende lichaamsdelen.


Richting en advies
Door de voeten op een speciale manier te masseren oefen ik dus een gunstige invloed uit op je gezondheid. In veel gevallen is voetreflexmassage een zeer effectieve geneesmethode. Ook in acute situaties van spanning, angst of pijn kan de voetreflexmassage een uitkomst zijn. Het blijft echter noodzakelijk naar de oorzaak van de kwaal te zoeken. Vaak kan ik daar zelf richting aan geven en anders kan ik adviseren.


Wie heeft er baat bij voetreflextherapie?
Voetreflextherapie kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat het een weldadige uitwerking heeft. Het versterkt ook het positieve effect van veel andere (alternatieve) therapieën en is daarmee dus goed te combineren.


Hoelang duurt een behandeling?
Een voetreflexbehandeling duurt per keer meestal ongeveer 1 uur en 15 min. Kom je alleen voor ontspanning, dan zal één behandeling waarschijnlijk voldoende zijn. Bij duidelijke klachten is het aantal behandelingen vooral afhankelijk van de aard en de duur daarvan. Het is dus moeilijk vast te stellen hoeveel behandelingen er precies nodig zijn. Over het algemeen moeten er na vier tot vijf behandelingen wel duidelijke verbeteringen zijn opgetreden. Als dat niet zo is, moet het stoppen van de behandeling worden overwogen. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig om bij mij een behandeling te ondergaan.


Kosten voetreflextherapie
Een sessie van 1 uur en 15 min kost € 75,00 incl. btw. Er zijn geen bijkomende kosten.
In mijn praktijk is het niet mogelijkheid om te pinnen. Graag daarom contant afrekenen.
Indien je minimaal 24 uur van tevoren laat weten dat je verhinderd bent, dan worden geen kosten in rekening gebracht.

Het adres van mijn praktijk is: Lombok 43, 9951SC Winsum (Groningen)
Er is parkeergelegenheid op eigen terrein.
De praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Als je geïnteresseerd bent in voetreflextherapie, dan kan je mij zowel telefonisch als per email bereiken. Contact-pagina.